sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Wannabe texmexpizza

Teimme (tai no mä tein) viime sunnuntaina pizzaa, mutta kuvat ovat jääneet postaamatta. Tällä kertaa pohja onnistui loistavasti. Yleensä pohjan kanssa on aina vaikeaa, joko pohjasta tulee liian paksu (onko niihin ohjeisiin niin vaikea laittaa, minkä kokoiselle pellille ohje on tarkoitettu) tai tai taikinan koostumus on huono, yleensä liian tahmea.

Ohjeen otin Pastanjauhajien blogista. Kuten ohjeessa todetaan, kun tarkasti mittaa, koostumus on juuri sopiva. Itse punnitsin jauhojen määrän digitaalivaa'alla. Kohotuksen jälkeen käsissäni oli aivan täydellinen pieni taikinapallo, jota oli ilo kaulita. Täytteenä oli tomaattikastiketta(tomaattipyre, valkosipulia, suola, pippuri, mausteita maun mukaan), jota keiteltiin hetki kattilassa, Valion pizzajuustoa, texmexmaustejauheella maustettua jauhelihaa, ananasta ja poikaystävän pizzassa myös herkkusieniä.

Tässäpä hieman vaihekuvia:

Kaulitse pohja jauhotetulla pöydällä muutaman millin paksuiseksi ja siirrä se leivinpaperille.


Levitä pohjan päälle tomaattikastike ja juusto. Juusto voi jättää myös vähän täytteiden päälle ripoteltavaksi.Levitä juuston ja tomaattikastikkeen päälle ruskistettu ja maustettu jauheliha, valutetut ananakset ja herkkusienet. Ripottele juustonloput päälle.


Tässä valmista pizzaa. Ota pizza aikaisemmin uunista pois, kuin minä otin. Juusto ehti hieman kuivua:(

Itselleni yleensä käy perinteiset "Onkohan tää kypsää, no pidän vielä hetken" ja sitten käy aina niin, että paistan aina sen hetken liian kauan.

Mutta hyvvää pizzaa oli. Tuo pohja on ihan täydellinen, jos tykkää tuollaisesta ohuesta pohjasta pannupizzapohjan sijaan. Itse tykkään vielä tehdä öljystä ja valkosipulista litkua, jota levittelen pizzalle, jos seuraavana päivänä ei tarvitse olla ihmiskontaktissa:D Poikakaveria ei lasketa, se joutuu aina kärsimään mun valkosipuliaddiktiosta.

2 kommenttia:

  1. Nam. Vois taas joku päivä itekki tehdä pizzaa. :)

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä hyvvää (paitsi nuo herkkusienet, yök).

    VastaaPoista