lauantai 25. huhtikuuta 2009

Tuntitestausta: Afro Power Dance

Salillamme alkoi tällä viikolla uusi tunti: Afro Power Dance. Yleensä en pidä mistään vähänkään tanssituntia liippaavista tai mistään, missä pitäisi oppia jokin koreografia, mutta tämä tunti vaikutti niin rennolta, että uskalsin tunnille. Ja onneksi menin, tästä tunnista tuli heti yksi lemppareistani.Afro Power Dance tunnin liikkeet perustuvat erilaisiin afrikkalaisiin tansseihin ja niiden liikkeisiin. Liikkeet ovat helppoja ja koreografia on todella yksinkertainen. Tunnilla ei ole myöskään ole tarkoitus tehdä jokaiselta yksityiskohdaltaan täydellistä tanssia vaan heittäytyä musiikin vietäväksi.

Tunneille tehdään isoja yksinkertaisia liikkeitä rumpumusiikin tahdissa. Huolimatta liikkeiden yksinkertaisuudesta, hiki tulee aivan varmasti. En ole ikinä ollut minkään tunnin jälkeen niin kokonaisvaltaisesti hiessä. Enkä ollut ainut. Afro Power Dancessä ei ole myöskään varsinaisia taukoja, vaan juomassa voi käydä omaan tahtiin. Tunnilla ei käytetä kenkiä, vaan tanssitaan avojaloin, jolloin myös jalkapohjien lihakset saavat reeniä. Tunnilla kannetaan muun muassa ruukkua pään päällä, vedetään rumia saappaita jalkaan tai soitetaan näkymättömiä rumpuja:)

Tunti ottaa erityisesti jalkoihin, selän ja hartioiden lihaksiin. Jos hartiat tai yläselkä on jumissa, kannattaa mennä AFD:n heilumaan ne pois:) Tunnilla voi heittäytä täysin rytmikkään musiikin vietäväksi ja keskittyä täysin omaan suoritukseen. Liikkeet ovat sellaisia, että kaikki näyttävät varmasti hieman pöljiltä:) Joten ei kannata miettiä, miltä tanssi näyttää. Mielestäni tämä tunti tekisi monelle naiselle hyvää, ei aina tarvitse miettiä miltä jonkin asian tekeminen näyttää, vaan heitäytyä hetkeen.


Oletko jo kokeillut kyseistä tuntia? Mitä pidit?

Kuva täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti