keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Tuntitestausta: Les Mills BODYPUMP

Ehdoton lempituntini Les Mills:stä on Bodypump. Löysin lajin syksyllä 2007 ja sen jälkeen tunti on ollut ehdoton suosikkini. Bodypump on lihaskuntotunti, jossa lihaksia harjoitetaan painotangon avulla.

Tunnilla käydään läpi muun muassa reidet, selkä, rinta, vatsa, hauikset ja ojentajat.
BodyPump kestää tunnin, jonka aikana ehditään jumpata kymmenen eri biisin tahdissa. Yhden biisin aikana harjoitetaan aina yhtä lihasryhmää lämmittelybiisin jälkeen. Alussa on yhden biisin mittainen lämmittely ja lopussa venyttelyt.

Bodypumpissa ei ole mitään askelkuvioita, joten monimutkaisia koreografioita pelkääville tai inhoaville, tunti sopii mainiosti. Tunnin rankkuutta ja vaativuutta voi säätää laittamalla painoja oman kuntonsa mukaisesti.

Bodypumpissa mielestäni on parasta se, että siinä huomaa helposti oman editymisensä. Se on mahtavaa, kun voi taas lisätä hieman lisää painoja. Toisaalta on ärsyttävää, jos ei ole uskaltanut lisätä painoja vaan tehnyt vanhoilla, ja tunnin jälkeen on sellainen olo, ettei ole tehnyt tarpeeksi. Mieluummin siis pari kiloa liikaa painoja ja jättää lopussa tekemättä, kuin tehdä koko biisi liian pienillä painoilla.

Itselläni tuli vaihto-opiskelun takia aika pitkä tauko jumpassa käyntiin, joten olen taas joutunut aloittamaan hieman "alusta". Tällä hetkellä käytän seuraavia painoja:
1. Lämmittely 5 (7 seur. kerralla)
2. Kyykyt 9 tai 10
3. Rinta 4
4. Selkä 5
5. Ojentajat 4
6. Hauis 4
7. Askelkyykky en yleensä käytä painoja
8. Hartiat 5
9. Vatsat
10. Venyttely

Itselläni pumpissa on ongelmana käsien lihakset, vaikka kuinka treenaisin, tuntuu jo viidellä kilolla, etten yksinkertaisesti enää pysty. Kyykyt ja selkä on taas sellaisia, joissa pystyy lisäileen painoja reilusti.

Onkos lukijoissa muita Les Mills:n jumppiin hurahtaneita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti