keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Vinkkejä yliopistoon hakeville

Yliopostojen pääsykokeisiin lukeminen on parhaillaan vauhdissa, ja ajattelin jakaa omia kokemuksiani ja vinkkejäni yliopistoon hakeville. Itse pääsin kauppatieteisiin sisään vuonna 2005 suoraan lukiosta. Ulos en ole vielä päässyt:) Postaus samasta aiheesta löytyy myös Bisquits:n blogista. Omat ohjeet koskevat lähinnä kauppatieteellistä alaa. Muista aina tutustua voimassa oleviin hakuohjeisiin.

1. Valitse yliopisto (ja pääaine, jos haetaan suoraan pääaineeseen), jonne haluat opiskelemaan. Helsingin kauppakorkeakoulu ei ole Suomen ainut kauppatiedettä opettava yliopisto.

2. Kauppatieteisiin(eikä muillekaan suosituille aloille) ei pääse sisälle vähällä lukemisella. Ei, vaikka olisit selvittänyt lukion hyvin arvosanoin lukematta. Pääsykokeista ei enää selviä lukematta läpi.

3. LUE LUE LUE. Ennen pääsykokeita ei lähdetä ulkomaan matkoille. Kaikki aika käytetään lukemiseen. Tuhat muuta lukee jo muutenkin varmasti enemmän kuin sinä. Muista kuitenkin nukkua yöllä.

4. Mene valmennuskurssille. Se on paras ylioppilaslahja, jonka voit saada.
Valmennuskurssi on kuitenkin todella edullinen sijoitus tulevaisuuteen. Sijoitat 700 euroa ja pääset vuoden aikasemmin sisään ja pääset työelämään vuotta aikaisemmin. Vrt. 700 euron valmennuskurssi - vuoden palkka.

5. Valmennuskurssilta opit oikean vastaustekniikan, ja osaat lukea oikeita asioita.

6. Vuonna 2005 piti osata paljon yksityiskohtia ja listoja ulkoa SEKÄ myös kokonaisia lauseita.

7. Ed. kohdan takia tutustu myös aiempiin pääsykoekysymyksiin ja mieti mitä trendiä niissä on noudatettu ja mihin suuntaan kysymykset ovat muuttuneet (pienet yksityiskohdat-suuremmat kokonaisuudet). Tässä kohdassa valmennuskurssista on taas hyötyä.

8. Valitse vähintään kaksi alaa (laskis, markkinointi, johtaminen, matikka, kansis), jotka osaat täydellisesti. Itse esimerkiksi opettelin laskentatoimen kirjan ja laskut ihan perinpohjin.

9. Muista lähettää hakupaperisi.

10. Jos pääsykokeessa saa miinuspisteitä vääristä vastauksista, harkitse tarkkaan vastaatko. Tosin liika harkitseminenkin on pahasta. Kaikkiin kysymyksiin ei tarvitse vastata.

11. Älä puhu ennen pääsykokeita kenenkään sellaisen kanssa, joka vielä siinä tilanteessa kertaa. Aiheuttaa vaan turhaa paniikkia.

Ohjeet kuulostaa julmilta, mutta sitä se on. Muutaman kuukauden pänttäyksen jälkeen voit viettää loppukesän huojentuneena ja onnellisena odottaen loistavaa opiskeluaikaa tulevana Kylterinä (jos siis haet kauppatieteelliseen):)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti