perjantai 27. maaliskuuta 2009

Tuntitestausta: Les Mills BODYATTACK(tm)

Laskettelukausi alkaa lähetä loppuaan, ja tilalle täytyykin löytää jotain muuta liikuntaa. Itselläni oli syksyllä 2007 (onpa siitä jo kauan!) opiskelijajäsenyys paikalliseen kuntokeskukseen, joka tarjoaa siis kuntosalia ja monipuolisia ryhmäliikuntamahdollisuuksia. Tuolloin käymiseni rajoittui Bodypumppiin, pilatekseen ja Bodybalanceen. Tämä keskeytyi kun lähdin vaihtoon, enkä vaan saanut syksyllä käytyä ostamassa opiskelijahintaisia lippuja.

Maanantaina kuitenkin repäisin, ja raahauduin hakemaan kymmenen kerran kortin ja menin ensimmäistä kertaa yli vuoteen pumppiin. Tuntui vielä torstainakin reisissä, kun en tajunnut laittaa tarpeeksi vähän painoja... Ahneellahan on tunnetusti paskainen loppu.

Tänään valitettavasti päivän ainoa Bodypump oli vasta puoli kahdeksalta illalla, jos siihen aikaan harrastan jotain rankkaa liikuntaa, voi olla varma, ettei uni tule helpolla. Vaihtoehdoiksi jäi siis Bodyattack, Bike60 (eli spinning 60 min) tai Bodycombat. Bike60 on ihan liian pitkä tälläiselle rapakuntoiselle, joten kahdesta ryhmäliikunnasta oli valittava. Pienen surffailun perusteella attack kuulosti siltä, että siellä olisi helpompi lusmuilla ja siinä on helpompi koreografia.

Ajattelin käydä testailemassa myös muita tunteja ja kirjoitella niistä sitten tänne. Ehkä joku muukin rohkaistuu kokeilemaan uusia kuvioita vanhojen tuttujen sijaan.
Eli tässä ensimmäinen osa Papaija testaa-sarjaa.
(Olipas pitkä alustus)

Menin tunnille, sillä mielin, että tulen kuolemaan siellä. Lämmittelyn aikana olinkin melko varma siitä, ja vilkuilin kauhuissani kelloa kauanko tunti kestää.
Bodyattackissa on siis juoksua (PALJON!!), hyppyjä, perus aerobic-liikkeitä, punnerruksia, vatsoja, kyykkyjä sekä askelkyykkyjä.

Tunnilla muodostettiin myös välillä rinki, jossa juostiin salia ympäri ja välillä kokoonnuttiin keskelle salia. Erään biisin aikana porukka jaettiin myös kahteen osaan, jossa vuorotellen tehtiin kahta eri liikettä.

Tunnin biisit ovat aika kovatempoisia ja alussa olikin aika vaikea pysyä mukana, kun liikkeet olivat vieraita ja olisi pitänyt todella nopeasti pystyä reagoimaan. Tunnilla olisi avuksi, jos omistaisi hyvän rytmitajun (tai edes sen rytmitajun). Ohjaaja näyttää kuitenkin liikkeistä myös kevyempiä versioita, joten jos tuntuu rankalta, voi tehdä niitä.

Syke pysyy kyllä korkealla koko tunnin ajan ja hiki tulee ihan varmasti. Jos ei kammoksu aivan täysin aerobictyyppisia tunteja ja haluaa hikoilla, kannattaa tunnille mennä. Sarjat eivät ole kuitenkaan mitenkään kovin monimutkaisia, jopa minä pysyin suurinpiirtein mukana. Henkilökohtaisesti inhoan kaikkia koreografisia tunteja ja minua ei saisi ikinä esimerkiksi Bodysteppiin tai Bodyjamiin.

Selvisin tunnin kuitenkin hengissä, ja aion todellakin mennä toistekkin. Mukaan kannattaa ottaa aerobic-kenkien sijaan kunnon lenkkarit, sillä tunnilla juostaan paljon. Tosin kannattaa tarkistaa omalta salilta, onko lenkkareiden käyttäminen sallittu. Ja kannattaa ehkä valmistautua siihen, ettei alussa näytä mitenkään maailman sulavimmalta, mutta kyllä se siitä. Itse ainakin välistä koikkelihdin vähän miten sattuu, kun tipuin hieman kärryikltä. Tunnista tuli hyvä fiilis, ja pystyi oikein tuntemaan kuinka rasva paloi ja kunto kasvoi:D

1 kommentti:

  1. Bodystepiä rakastavana pakko sanoa, että bs ei ole koreografista steppiä vaan yksinkertaisiin askelluksiin perustuva intervallitreeni. Omasta mielestäni bs on hyvin samankaltainen treeni kuin attack. Attack tehdään lattialla ja step lautaa apuna käyttäen. Mene ihmeessä tunnille!! Mahtavaa musaa ja hiki lentää :))

    VastaaPoista