perjantai 20. maaliskuuta 2009

Hajooko pääsi?

Jos edelleen laskettelet/lautailet ilman kypärää, lue seuraava.

"Natasha Richardsonin perhe on kerääntynyt New Yorkiin ollakseen lähellä hengenvaarallisesti päänsä loukannutta näyttelijää. Useampien lehtitietojen mukaan näyttelijä on aivokuollut.

- Toivoa ei ole, perheystävä sanoi People-lehdelle tiistai-iltana.

- Fakta on, että hänen sydämensä lyö, mutta hän on aivokuollut.

Brittilehti Daily Mail kertoo, että näyttelijää pidetään elämää ylläpitävässä laitteessa, jotta läheiset voivat hyvästellä hänet.

Näyttelijän perheellä voi olla edessään vaikea tehtävä.

- Se ei ole vielä ajankohtaista, mutta heidän on irrotettava hänet (laitteesta), People-lehden lähde totesi.

Onnettomuus sattui laskettelureissulla Quebecissä. Richardson oli aloittelijoiden rinteessä harjoittelemassa laskettelua, kun hän löi päänsä.

Laskettelukeskuksen edustaja kertoo, että näyttelijä ei aluksi valittanut kipuja, vaan jopa vitsaili kaatumisestaan.

- Tuntia myöhemmin hän alkoi voida pahoin. Hän kärsi päänsärystä, joten lähetimme hänet sairaalaan. Verta tai muita merkkejä iskusta ei ollut.

Richardson lennätettiin tiistaina Montrealista New Yorkiin.

Aviomies Liam Neeson keskeytti välittömästi elokuvan kuvaukset ja matkusti vaimonsa sairasvuoteelle. Näyttelijäpariskunnalla on 13- ja 12-vuotiaat pojat."

Lähde: Iltalehti

Kypärä on useissa lajeissa erittäin halpa henkivakuutus. Ratsastuksessa on jo aivan itsestään selvää, että kypärää on käytettävä, jokainen myös tietää, miten paljon pyöräilykypärä päätä suojaisi. Mutta kuinka moni laittaa kypärän päähänsä laskettelurinteeseen lähtiessä, varsinkin jos se tapahtuu vain kerran pari vuodessa?

Suurin osa aktiiviharrastajista sitä käyttää, mutta itse olen huomannut, että monien lajia vähemmän, muutaman kerran talvessa, harrastavien päähän kypärä ei eksy. Se vahinko voi käydä aloittelijalle hitaissa vauhdeissa, puhumattakaan siitä kun nopeus kasvaa ja rinteet jyrkkenevät. Ja vaikka itse olisit "kaatumaton", voi rinteessä olla joku muu, jolla homma ei ole niin hallussa. Jokainen voi kuvitella, miten käy kun lyö pään jäiseen rinteeseen.


Kirjoittaja ei itse nouse hevosen selkään eikä suksille ilman kypärää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti