sunnuntai 2. elokuuta 2009

Mustikkapiirakkaa:P

Mitäpä sitä muuta mustikoista voi tehdä kuin piirakkaa. Varsinkaan puoliraaoista, joita oli pakko kerätä, kun kypsiä ei vielä ollut:) Olivat ne sentään jo sinertäviä, eivätkä viininpunaisia (tai vihreitä).Alkuperäinen ohje löytyi epämääräisen googlettelun jälkeen täältä.

Olen testimielessä nyt muutaman kerran ostanut luomukanan munia. Enkä taida enää taviksiin palata. Munien haju, maku ja väri on paljon "aidompi". Harvemmin tavalliset kanan munat värjäävät taikinan niin keltaiseksi kuin luomumunat tekevät. Kalliimpiahan ne ovat kuin tavalliset, mutta aika harvoin niitä tarvitsee, joten kovin suuri menoerä niistä ei pääse muodostumaan.

Mustikkapiirakka


Pohja/muruseos:

250 voita
8dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
2tl soodaa
2tl vanilliinisokeria
1 luomumuna
2dl kermaviiliä

Täyte:

2prk rahkaa
2 luomumunaa
1½dl sokeria
2tl vanilliinisokeria

Pinnalle:

mustikoita (n.7dl)

Sekoita kaikki kuiva-aineet keskenään. Sulata rasva ja sekoita kuiva-aineiden sekaan. Ota noin 5 desilitraa muruseosta syrjään. Sekoita taikinaan muna ja kermaviili. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.

Sekoita täytteen ainesosat keskenään ja kaada pellille. Ripottele pinnalle marjat. Ripottele päälle syrjään ottamasi muruseos (ja jos unohdit sen, ei se haittaa).
Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 30-40min.

2 kommenttia:

  1. Oih, ihanan näköistä mustikkapiirakkaa. Näihin aikoihin mustikkapiirakka on ihan ykköslemppari makea leivonnainen!

    VastaaPoista
  2. Tämä on kyllä melkein paras mustikkapiirakka, jota olen maistanut:)

    VastaaPoista