
Puolitin aineet (paitsi kuorrutteen), koska alkuperäinen ohje on n. 50-60 senttiselle pellille, itselläni on 30 cm. Jos haluat paksumman ja ei-läpinäkyvän kuorrutteen, tuplaa alkuperäisen ohjeen määrät.
Kahvikissan banaanikakku (puolitettu)
150 g voita
2 dl sokeria
2,5 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
2 banaania
0,5 dl vahvaa kahvijuomaa
Kuorrutus:
5 dl tomusokeria
5 rkl kahvia tai kahvilikööriä
Koristeeksi:
kahvinpapumakeisia tai jotain muita suklaakoristeita
Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää taikinaan soseutetut banaanit yhdessä jäähtyneen kahvin kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteisessa uunissa n 25 minuuttia. Sekoita notkea kuorrute tomusokerista ja kahvista ja levitä se kakkulevylle. Leikkaa levy paloiksi ja viimeistele kahvinpapumakeisilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti