lauantai 15. elokuuta 2009

Kahvikissan banaanileivokset

Kun banaanit mustuvat pöydällä silmissä, kannattaa kokeilla tätä. Aiemmin olen tehnyt tätä lapsuudenkotoa löytyvällä reseptillä, mutta koska resepti on siellä ja minä täällä, ja vanhemmatkin ovat reissun päällä, täytyi turvautua googlen apuun. Ohjeen otin Hellapoliisilta. Todennäköisesti aivan sama kuin äidiltä löytyvä resepti.



Puolitin aineet (paitsi kuorrutteen), koska alkuperäinen ohje on n. 50-60 senttiselle pellille, itselläni on 30 cm. Jos haluat paksumman ja ei-läpinäkyvän kuorrutteen, tuplaa alkuperäisen ohjeen määrät.

Kahvikissan banaanikakku (puolitettu)

150 g voita
2 dl sokeria
2,5 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
2 banaania
0,5 dl vahvaa kahvijuomaa

Kuorrutus:
5 dl tomusokeria
5 rkl kahvia tai kahvilikööriä

Koristeeksi:
kahvinpapumakeisia tai jotain muita suklaakoristeita

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää taikinaan soseutetut banaanit yhdessä jäähtyneen kahvin kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175 asteisessa uunissa n 25 minuuttia. Sekoita notkea kuorrute tomusokerista ja kahvista ja levitä se kakkulevylle. Leikkaa levy paloiksi ja viimeistele kahvinpapumakeisilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti