lauantai 28. helmikuuta 2009

Pitailtaa

Aloitettuani blogin lupailin myös ruoka-aiheisia postauksia. Tässä välillä on kyllä tullut kokkailtua ja leivottua, mutta valmiit annokset eivät ole eksyneet kameran eteen. Tämän muistin onneksi ikuistaa muistikortille:)

Syötiin muutama viikko sitten taaksepäin poikaystävän kanssa pitaleipiä. Ja koska omaa erinomaisuuttahan kannattaa aina korostaa, kun se on vaan mahdollista, joten päätin sitten itse leipoa pitaleivät.Pitaleipien ohje on Voisilmäpelin vanhasta blogista.

Leipien kanssa tarjolla oli paistettua kanaa, vihreitä paprikatäytteisiä oliiveja, tomaattisiivuja, lehtisalaattia, punasipulia, fetajuustomurskaa ja tsatsikia. Voisin syödä tsatsikia vaikka kuinka paljon. Valitettavasti sen aiheuttama valkosipulinen hengitys ei vaan ole oikein mukava, jos tarkoitus on myös oleilla muiden ihmisten parissa. Varsinkin kun tulee laitettua sitä ihan reippaalla kädellä.

Tsatsikin olen tehnyt ihan oman pään mukaan. Teen sen yleensä suoraan partaäijäpurkkiin, ja laitan sieltä sitä sitten tarjolle.

Tsatsiki
1 pieni purkki partaäijää
puolikas kurkki
valkosipulin kynsiä
öljyä
suolaa
sokeria
valkoviinietikkaa

Leikkaa/raasta kurkku suikaleiksi. Itse leikkaan veitsellä noin kolme senttiä pitkiä, puoli senttiä paksuja suikaleita. Laita ne siivilään valumaan (päälle voi ripoitella hieman suolaa). Sekoita sillä aikaa partaäijään suola, sokeri sekä öljy. Pieni valkosipuli (tai halutessasi purista) ja lisää se purkkiin. Valkosipulin ystävät voivat laittaa 2-3 kynttä, muille riittää 1-2 kynttä. Sekoita. Purista kurkuista kädessä vielä ylimääräiset nesteet pois ja sekoita ne tsatsikin sekaan. Sekaan voi vielä laittaa h i e m a n etikkaa, jos haluaa, mutta sen kanssa kannattaa olla varovainen.

Anna olla jääkaapissa miellään muutaman tunnin ajan. Itse teen tsatsikin yleensä sen päivän aamuna/aamupäivällä, kun aion sitä syödä.

2 kommenttia:

  1. Oli kyllä ihan hullun hyvää:) Varsinkin kun jaksoi tehdä itse nuo pitaleivät. Jotenkin ne kaupan versiot maistuu aivan kaupan versioilta:)

    VastaaPoista