sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Tuntitestausta: Les Mills BodyCombat(R)

Olen pitänyt kyseistä tuntia jotenkin hullun vaikeana ja raskaana, ja olenkin onnituneesti kiertänyt se kaukaa sen pari vuotta, jonka olen ryhmäliikuntatunteja harrastanut.

Päätin kuitenkin rohkaistua tunnille. Jos kaverini, jolla on hyvin samanlaiset mieltymykset ja inhotukset ryhmäliikuntoihin, voi käydä siellä ja jopa pitää siitä, niin ehkä minäkin selviän. Inhoan tunteja, joissa on monimutkainen koreografia, ja kaikki energia menee siihen, että liikkuu samaan suuntaan kuin muutkin...

Onneksi kuitenkin kokeilin, sopii minunlaisilleni koreografia-kammoisille erittäin hyvin:D Ei se olekkaan niin vaikeaa, ei ole hirveää koreografiaa, eikä vaadi mieletöntä rytmitajua.Toki iskujen ja potkujen oppimiseen meni pari kertaa, mutta ei silti ole kovin vaikeaa.

Joten, jos et edellä mainituista tai jostain vastaavista syistä ole tunnille uskaltautunut suositelen ehdottomasti.

Ja mitä se LM BodyCombat(R) oikein on? (Lähde: Les Mills (esite))

Haasta kuviteltu  vastustajasi inspiroivan  musiikin säestyksellä ja eri kamppailulajien (esim. karate taekwondo, kung fu, kickboxing, muay thai ja tai chi) tehokkaita tekniikoita hyödyntäen.

Tältä BodyCombat(R)-harjoitus näyttää
BC-ohjaaja johtaa tunnin, joka koostuu kymmenestä kappaleesta, joille kaikille on suunniteltu oa liikesarjansa. Harjoitus on suunniteltu intervalliharjoitukseksi. Power: nopeita iskuharjoituksia, jotka kehittävät kuntoa ja kestävyyttä. Combat: isku- ja potkuyhdistelmiä, jotka kehittävät voimaa ja tarkkuutta. Tunti sisältää myös mentaaliosioita (karate), jotka kehittävät henkistä läsnäoloa.

1. Lämmittely 
Tässä osassa kokeilemme kaikkia harjoitukseen kuuluvia liikkeitä samalla, kun lämmittelemme kehoamme.
2. Combat 1 Isku- ja potkuyhdistelmät
Kuvittele vastustajasi ja aloita ensimmäinen "kamppailusi". Käytä sekä iskuja että potkuja.
3. Power 1 Voimakkaat iskuyhdistelmät
Keskityme iskuyhdistelmiin, jotka kehittävät nopeutta ja kestävyyttä.
4. Combat 2 Isku- ja potkuyhdistelmät
Haasta "fantasiavastustajasi" uuteen otteluun. Kamppailussa käytetään kaikkia liikkeitä: tarkkoja potkuja ja Bruce Lee- elokuvista omaksuttuja iskusarjoja.
5. Power 2 Voimakkaat iskuyhdistelmät
Toinen Power-harjoitus on rankka kuntoharjoitus, jossa keskitytään nopeisiin iskuihin!
6. Combat 3 Isku- ja potkuyhdistelmät
Rankan päätösharjoituksen edellä voidaan suorittaa valmisteleva, hidastempoisempi harjoitus.
7. Muay thai -Nopeat polvet, kyynerpäät ja iskut
Tämä on harjoituksen kovin jakso. Käytämme siinä kyynerpäitä ja polvia "upottaaksemme" kuvitellun vastustajamme yhdellä iskulla.
8. Power 3 Voimakkaat iskuyhdistelmät
Anna kaikkesi viimeisessä harjoituksessa.
9. Voima
Vahvista vatsaasi ja ylävartaloasi, jotta kykenisit seuraavassa harjoituksessa tekemään entistä voimakkaampia isku- ja potkuliikkeitä.
10. Loppurentoutus
Venyttelyt yms.

2 kommenttia:

  1. Ylläoleva teksti sai kuolan valumaan suustani. Hitsi, kun itsekin pääsisi noille tunneille, mutta niitä ei ikävä kyllä järjestetä täällä. Täytyy toistaiseksi tyytyä vain steppailuun ja pumppiin>:(

    VastaaPoista
  2. Combat on kyllä ihan paras noista lesmillseistä<3 Harmi, ettei teillä ole otettu sitä lukkariin. Ite oon tottunu hyvälle, kun "mun" salilla on nuo kaikki LM:t lukkarissa.

    VastaaPoista