keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Kemikaalikuormasta eroon: Mitä on tapahtunut maalis-joulukuun välillä?



Maaliskuussa aloin lukea Kemikaalicocktail-blogia tarkemmin, ja kahlasinkin koko blogin kirjoitukset läpi viikossa (niin, taisi olla joku tentti tulossa). Blogi sai minut miettimään omia valintojani ja käyttämieni tuotteiden kemikaaleja. Päätin silloin, että jotain muutosta on tapahduttava.

Ruokapuolella monet käyttämistäni tuotteista on vaihtunut luomuun. Jugurtti on vaihtunut luomuviiliin, kananmunat ostan luomuna, kuten myös rypsiöljyn. Myös viljatuotteet ostan aina kuin mahdollista luomuna. Ainoa, jossa vaihto tulee liian kalliiksi on hedelmät ja vihannekset. Tosin porkkanoita kyllä olen ostellut luomuna.

Lisäksi isäni osti syksyllä kokonaisen poron lihat (vain 8,5 euroa per kilo!!!), joten kaupasta ostettuja naudan ja broilerin lihoja on voinut korvata niillä. Poimin myös kesällä pakastimen mustikoita ja puolukoita täyteen, joten ei tarvitse ostella kaupan pakastemarjoja. Hilloja en valitettavasti ehtinyt poimimaan tänä kesänä:( Yksin asuessani ostaisin todennäköisesti myös hedelmät yms. luomuna, mutta koska maksamme poikaystäväni kanssa ruuat puoliksi, en voi häntä pakottaa ostamaan kaikkea luomuna, koska kyllähän ne hinnat ovat sen 2-3 kertaa kalliimmat. Joten olemme päätyneet siihen, että noita hitaammin kuluvia tuotteita ostellaan luomuna. Oikeita ja hyväpalkkaisia töitä odotellessa:)

Kosmetiikkapuolella olen vaihtanut suihkusaippuan, käsisaippuan, deodorantin ja huulirasvan luomumerkkeihin. Kolme ensimmäistä on Urtekramin, jota paikallinen S-ryhmän jättimyymälä on ottanut mukavasti valikoimiinsa. Käytän myös silloin tällöin Urtekramin shampoota ja hoitoaineitta, valitettavasti vaalennetuille raidoille ei tuo hoitoaine auta, joten toistaiseksi arkena tulee käytettyä vielä normaaleja shampoita.  Huulirasva on Weledalta, jota löytyy paikallisesta Kickistä. Kicks näytti ottaneensa valikoimiinsa myös muita luomukosmetiikan tuotteita, joten taitaa mennä myös kosteusvoide ja kasvojen puhdistustuotteet vaihtoon, kunhan edelliset loppuvat. Valitettavasti meikit ovat ihan normaaleja, täällä pohjoisessa kun ei valitettavasti tällä saralla valikoima päätä huimaa... Pitäisi tutustua paremmin nettikauppojen valikoimiin, jos jollain on hyviä linkkejä, saa laittaa kommentteihin:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti